8. mars 2011

Vær bevisst!


I kjelleren vår er det for tiden et kaos av fravokste barneklær og babyutstyr vi ikke lenger har bruk for. Skjønne små babyklær skal vaskes, sirlig brettes og gjøres klare til å få nye eiere. Noen helt spesielle plagg er pakket pent bort i barnas "minneesker" på loftet. Datteren min har brukt over 30 år gamle kjoler fra min minneeske, og hvem vet; kanskje jeg en gang i fremtiden kan kle et barnebarn i små, arvede plagg fulle av minner...

En annen, romslig haug med klær er allerede overlevert Sanitetsforeningen i Larvik hvor frivillige sørger for at norske barn som vokser opp under fattigdomsgrensen får nødvendig utstyr som klær og sko. Kvinnene i Sanitetsforeningen mottar ukentlige henvendelser via barnevernet, helsestasjonene og fra andre som kjenner til barn som trenger klær. Visste du at stadig flere barn i vårt eget land vokser opp under fattigdomsgrensen?

For oss som er så heldige å ha anledning til å kjøpe inn det vi trenger av utstyr til våre små, men som allikevel ønsker å være miljøbevisste eller rett og slett gjøre et godt kupp, kan Barnemessa anbefales. To ganger i året arrangerer en gjeng frivillige bruktmesse i Nittedal, Akershus (grenser til Oslo i nord). Messa er professjonelt lagt opp, med blant annet kortterminaler og klær sortert på størrelser. Private personer leverer inn pent brukt utstyr for salg og her kan du virkelig gjøre en rekke gode og miljøbevisste kjøp! Neste Barnemesse er allerede den 26 mars, så sett av datoen!

Lyst til å vite mer?

Les mer om barnemessa på "barnemessa.no".

Santitetsforeningen i Larvik tar gjerne i mot barneklær, sko, leker og utstyr for videreformidling til trengende barn og familien i byen sin. Bor du i området kan du kontakte leder ved Sanitetsforeningen i Larvik på telefon 958 87 748 dersom du ønsker å donere noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar