26. januar 2011

Vår geniale nordic cab- pulk, sykkeltralle og joggervogn i ett!

Med barn følger et vanvittig lass med utstyr. Ski, vogner, akebrett, plaskebasseng... stæsj som gjerne medfører at bilen må vike når plassen i garasjen skal prioriteres.

Vår geniale, norskproduserte nordic cab er ikke bare helt super i bruk, men den sørger også for å komprimere antall kolli som skal lagres. Med nordic cab får man pulk, sykkeltralle og joggervogn i ett- og best av alt: det er plass til to barn! Å ta den med på tur er enkelt ettersom den slås flatt sammen til en firkant som kan lastes i bilens bagasjerom.

Den er full av smarte detaljer som solskjerming, seter som kan legges flatt (supert når barnet skal sove) og rom for oppbevaring av matvarer, luer, leker mm... Som sykkeltralle har den et nedfellbart nesehjul, slik at man kan bruke den som vogn dersom man parkerer sykkelen underveis på turen.Våre to barn storkoser seg sammen i cab'en: fritt for vind og kulde kan vottene kastes, rosiner inntas og utsikten nytes. Viktigst av alt: det er ikke mulighet for at barnet faller ut under turen, slik som har skjedd ved bruk av blant annet Fjellpulken.

Som eier av en nordic cab blir du lagt merke til i skiløypa, og folk stopper deg gjerne for å ta doningen i nærmere øyesyn! Under helgens skiturer på Hafjell fikk vi med oss kommentarer som "dette ser SÅ mye bedre ut for barna (enn vanlig pulk)", "så fint de sitter" og "næh, se så smart den var!"
Jada, nordic caben seiler rett opp i teten av utstyr vi er fornøyde med!

Les mer på http://www.nordiccab.no/.

3 kommentarer:

 1. Spennende og velskrevet og koselig blogg jeg kommer til å følge deg <3 Bente

  SvarSlett
 2. Jeg har fått spørsmål om det faktisk kan la seg gjøre at barnet sklir ut av en tradisjonell pulk. Slike ulykker har desverre skjedd. I fjor vinter fant en bekjent et barn liggende alene i skisporet, og kort tid etter kom jeg over nok en liknende sak i media:

  http://www.dagbladet.no/2010/04/07/nyheter/utenriks/sverige/snoskuter/111=68744/


  Vi lånte en fjellpulk til datteren vår og opplevde at hun skled ned i pulken. Vi har også møtt foreldre i skiløypa som har snørt posen igjen over barnets hode. Det er viktig å sørge for at barnet ikke sklir ned eller over på magen ved blant annet å sjekke det jevnlig. Snør for all del ikke igjen posen over barnets hode. Det er en reell risiko for kvelning. Les mer på:

  http://www.aftenposten.no/helse/article527979.ece.=20


  http://www.klikk.no/foreldre/foreldreogbarn/article391680.ece

  Valg av utstyr er individuelt og i denne bloggen tar jeg opp hva vi som foreldre har av erfaringer. Det som fungerer for våre barn passer kanskje ikke for deres. I valg av pulk var sikkerhet og flebruk viktige faktorer. Vår vurdering er at nordic caben's løsninger med fempunkts sele og lukket "cabin" minimerer risikoen for at barnet sklir ut, kveles eller blir truffet av kvister ol.

  Uansett valg av pulk er sunn fornuft viktig når man skal ut på tur. Denne artikkelen skrevet av barnelege Anne Lindboe anbefales for gode råd og tips for bruk av pulk:
  http://m.dinside.no/php/art.php?id=3D375548

  SvarSlett
 3. Rett link til artikkel i aftenposten er:

  http://www.aftenposten.no/helse/article527979.ece

  SvarSlett