16. januar 2011

Tipp topp tripp trappListen over mer eller mindre nødvendig utstyr som den lille sikkert ville trenge var lang før vi fikk vårt første barn. Kun det beste var godt nok for den lille astronauten i magen, og som andre ventende foreldre ble vi nærmest ranet på Barnas Hus. Bleiebøtte, uro og ti bodyer i størrelse 50 var blant tingene som ble innkjøpt, men raskt parkert i kategorien for loftfyll. Loftfyll er altså ting som blir stuet rett på innsiden av loftsluken på allerede et stappfullt loft, og som du er helt sikker på at kommer til nytte en eller annen gang. Uroen kommer nok aldri til å bli brukt da den strider i mot vår søvnguru's anbefalninger. Med en to åring som knapt har vært våken om natten turde vi selvsagt heller ikke børste støvet av den til nummer to. Bleiebøtta fant imidlertid lykken hos besteforeldrene. Hunden deres ble riktignok skuffet når bøtta kom i hus, for å si det sånn..

Uansett,

i god tid før den kunne tas i bruk var vi også fornøyde eiere av en splitter ny, hvitmalt stokke tripp trapp stol. La det ikke være tvil: jeg syntes tripp trapp stolen er GENIAL! Da en nederlender vi traff i USA stolt forsøkte å overbevise både oss og et knippe amerikanere om at tripp trappen ble laget i hans hjemland protesterte jeg høylytt. Ingen andre skal forsøke å ta æren for en så bra, norsk oppfinnelse!
Men, skuffet var vi over at malingen etter ganske kort tid slo sprekker og skallet av.


Litt mer miljøbevisst og litt mindre opptatt av om utstyr er brukt eller nytt- ispedd en touch av blussende interesse for redesign, ble derfor en kortreist, brukt tripp trapp kjøpt på finn.no til barn nummer to. Med rester av grønn og blå bengalakk fra et annet oppussingsprosjekt har minstemann fått sin helt unike tripp trapp til under 200 kroner! Om vi ikke var like tidlig ute med å få utstyret i hus som med førstemann, ble stolen jammen ferdig i akkurat passe tid til de første, grisete grøtmåltidene...


Slik gjør du:
Finn.no og loppemarkedene bugner av brukte tripp trapp stoler. Finn en i nærheten av der du bor.
Stolen skrus fra hverandre og alle delene pusses kjapt med sandpapir.
Bruk grunning før stolen males, ellers vil bengalakken ikke feste seg til underlaget!
Din lokale malebutikk kan blande bengalakk i alle mulige farger. Vi brukte eplegrønn farge til selve stolen og blå til stjernene.


Sett ditt personlige preg på stolen med feks stjerner, barnets navn eller liknende. Vi tegnet stjerner og maskerte rundt med vanlig maskeringstape.Mal ett strøk med samme farge som bakgrunnen. Det metter slik at den nye fargen ikke siver inn under sjablongen/maskeringstapen. Mal så med ønsket farge.


Sy puter:
Hos stoff og stil kan du kjøpe mønster til putesett tilhørende stokkes stoler til en billig penge. Jeg har sydd fint lite, men klarte allikevel å sy putesett på kort tid og uten særlig frustrasjon. Med tøffe stoff fra IKEA, rester av en gammel duk osv kan du sy flere sett, matche det til ditt eget interiør- eller gjøre lykke hos poden med et ekte jungeltrekk som her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar