31. januar 2011

En vogn- og to, tre, fire og en halv til...

Simo duovogn- perfekt for norske vintre!
Mange bruker lang tid til å finne den rette barnevognen; man skal teste om den får plass i bagasjerommet, farger diskuteres og design vurderes. Bosatt i et kuldehull og med planer om utesoving året rundt hadde vi kun to kriterier for vår første vogn: fire gode hjul til ufremkommelig vinterføre og størst mulig bag. Med sistnevnte kriterie ble valget enkelt: SIMO kombivogn kunne tilby merkedets største bag og hadde i tillegg en praktisk bagforlenger. Tung som bare fy, men en vinner på vinterføre og stabil og trygg som sovevogn.

I tiden etter den første vognen ble anskaffet har vognparken utvidet seg til en stall med fem (fem og en halv faktisk: må jo ikke glemme vår geniale nordic cab). Selv om simovognen er tung å laste inn og ut av bil, er den unektelig en utrolig god og trygg vogn og i vognparken vår har vi hele tre stykk. En av dem står fast i barnehagen og fungerer som sovevogn der. Er du på utkikk etter en ekstra sovevogn til nettopp barnehagen anbefales en tur på finn.no. Her kan du få tak i en helt alright simovogn til rundt 500,-.

En Mclaren techno reisetrille ble innkjøpt til bruk på turer til utlandet, og har vist seg å være et godt valg. For tiden er heldiggrisen på ferie i Thailand med ei venninne... Med rygg som kan legges helt flatt og relativt store hjul er den et godt valg dersom du er på utkikk etter en solid paraplytrille. Velger du XLR versjonen kan den også kombineres med Recaro young profi plus bilsete.


Phil og teds sport søskenvogn
Barna stables i høyden og selv Elgulf får være med på tur!

Med to års aldersforskjell mellom barna meldte behovet seg for en søskenvogn ganske raskt ettersom toåringen ikke alltid er like motivert for å gå selv. Hun fant også raskt ut at hun kunne hoppe av søskenbrettet når hun selv lystet... Jeg hadde lest utallige tester og blinket ut en tvillingvogn, men lot meg heldigvis overtale til å heller velge en Phil og teds sport søskenvogn hvor barna stables i høyden fremfor i bredden. Denne vognen er lett, smal og ikke minst: den kan brukes til ett barn når størstemann tar beina fatt. Vognen er i daglig bruk, men som trehjuling er den ikke like god på vinterføre som den gode, gamle simo'en. Så på snøværsdager får eldstemann i stedet haik på ryggen! Titt innom senere for å lese om bæreutstyr: ikke overraskende har vi testet alt fra ringslynge og sjal til formsydd bæresele :-)  Vi sees!

1 kommentar:

  1. Vogn med hjul som kan punkteres anbefalles derimot IKKE!... :-p

    SvarSlett