10. desember 2010

Nytt liv til gammel kasse- lekeoppbevaring med voksen vri

Datteren vår på 2,5 har funnet på en ny lek hun kaller "ut på tur". Den innebærer at hun flytter ALT av leker fra ett sted til et annet. For tiden er det for eksempel veldig stas å ta med alle lekene på tur til nederste trinn i trappen vår. Litt upraktisk for oss andre i husholdningen, men absolutt enklere enn da hun en lang periode insisterte på å dra på tur foran døren til toalettet...

Når hun ikke er på tur er det forståelig nok stas å leke der vi voksne er. Det medfører gjerne at stuen innvaderes av et lass av store og små leker, babygym, koppestell... you name it! Vi må dermed forsiktig navigere mellom dukker som har teselskap, et fisherprice fly fullt av spente sydenturister og en liten landsby av duplo. Sistnevnte er det forøvrig sannsynligvis far som har hatt mest glede av å sette opp.

Når klokken er 19 og barna lagt, syntes jeg det er herlig å ha "voksentid" i stua uten fare for å tråkke på lego eller sette seg på kosebamsen "Eddie", som tilfeldigvis fortsatt spiser middag i godstolen (noe som er krise, for Eddie burde strengt tatt vært i seng med to-åringen...).  Med denne hjemmelagde lekekassen kan noen leker få bo i stua, vi sparer utallige rydderunder med leker tilbake til barnerommene- samtidig som jeg syntes den sklir fint inn med resten av "voksentingene":Kassen fant vi bortgjemt hos besteforeldrene, hjul og håndtak på Clas Ohlson. Med en sprek farge inne i kassen fikk den et lekent uttrykk samtidig som vi bevarte den gamle utsiden. Lekekassen lager du på et blunk og for en billig penge. Den kan også fint lages med nye materialer og males både på inn- og utside!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar