15. desember 2010

Nora's fristelser til små fugler


Vakker mat til små fugler
Jeg har arrangert to juleverksteder i år: ett for barn under 5 år og ett for venninnegjengen. Disse vakre, vindskjeve hjertene med deilig mat til små fugler gjorde like stor lykke blant to åringene som hos et par selvutnevnte ukreative sjeler i jentegjengen. Du kan rett og slett ikke mislykkes!

Det du trenger er:
Matfett, for eksempel flott eller delfia. Nøtter, solsikkefrø og annet snadder som kan friste villfugl i kulda. Til hjertet på bildet har jeg brukt muffinsformer av silikon. Du kan også bruke vanlige muffinsformer, gamle yoghurtbeger osv. Hyssing til oppheng.

Slik gjør du:
Fyll nøtter og frø i formene (en oppgave som passet perfekt til min toåring- hun er nemlig ytterst opptatt av å sortere og fordele ting. Med en toårings sterke rettferdighetssans sørget hun for at alle formene ble like fulle.)
Knyt løkker av hyssing for bruk som oppheng. Hvis du knyter i en fyrstikkbit sitter meisebollene ekstra godt fast i hyssingen.  Hell så på smeltet fett og en løkke av hyssing i hver "bolle". Sett dem så kaldt slik at de stivner.

De hjemmelagde meisebollene er supre gaver. Pakk dem inn i cellofan og fest på kort som du eller barna lager mens dere venter på at de stivner. Dette er gaven som gleder flere; først snille besteforeldre og så de små fuglene i hagen deres!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar