16. desember 2010

Når pappa slipper løs med hammer og sag- Nora's vindskjeve lekestue

Far i huset er en nevenyttig kar og allerede før den førstefødtes ettårsdag fant han frem hammer og sag, klar til å realisere drømmen om å bygge en vindskjev lekestue. Plantegningene var sirlig nedfelt på en serviett etter en varm kveld med rosèvin på verandaen.
Med god hjelp av en nabo ble det kranselag før høsten slo til for fullt i 2009. Ikke overraskende var tegningene på servietten ikke målsatt, og selv ble jeg litt svett da jeg innså størrelsen på byggverket. Men når far først skal bygge, er det ikke nok med et lite krypinn. Dessuten liker ingen å fryse, så hytta ble fullisolert. Lys må man også ha, og dermed måtte strøm legges inn og lamper installeres!  Bryterene er absolutt ikke plassert i henhold til standarden, men tilpasset eieren av hytta. Det er nemlig stor stas å slå lysene av og på selv når man er to år!


NoravInn klar for høytidlig åpning med snorklipping


Utvendig er hytta en prinsesse verdig, med farger i grønt og rosa. I den lokale malerbutikken hevet de øyebrynene en smule da jeg kom med en puttekasse og insisterte på å få blandet opp beis i henhold til de på kanten "freshe" fargene på den.  Et byggverk uten en eneste rett vinkel og buede vegger tar sin tid, og før vi ble ferdige kom en liten prins til verden. Dermed måtte prinsesse-stemningen tones ned innvendig, og fargevalget der ble i stedet skarpt blått, gult og rødt. 

Navnekonkurranse ble utlyst, og på sensommeren 2010 ble NoravInn høytidlig åpnet med snorklipping og lekechampagne. Utallige kaffeslaberas med poden og hennes venner har vært avholdt siden åpningen, og gjesteboka er flittig i bruk! Min gamle seng fungerer supert som sofa en sliten mor eller far. Med trådløst nettverk er det mulig å lese nyhetene mens "dyrene i afrika" står på repeat på stereoanlegget og poden tilbereder deilig kopp liksom "kakalao".

4 kommentarer:

 1. Kjempebra blogg ! Du skriver bra ,farger og bilder er også fine. Lasse

  SvarSlett
 2. sweet and nice idea. Love it.

  nancy-jakarta

  SvarSlett
 3. Kjempelekker lekestue. Den vil nok mange ønske å leke i.

  SvarSlett
 4. Vi håper Geir kan komme og fikse en sånn en til Fabian!

  SvarSlett